promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

L'OCB, amb el suport de la Generalitat de Catalunya

cebramcat | 25 Juliol, 2007 09:59 | latafanera.cat facebook.com google.com

Una informació difosa per l'agència de notícies Europa Press i apareguda al Diari de Balears (25-07-2007) fa públic que la Generalitat de Catalunya ha subvencionat l'Obra Cultural Balear, per impulsar activitats relacionades amb la promoció de la llengua i la cultura catalanes entre els anys 2007 i 2010.

Amb això, es fa palès que el Govern català promou la llengua i la cultura catalana amb un ajut d'1,15 milions d'euros a l'Obra Cultural Balear, mitjançant una subvenció que és pels propers quatre anys.

 (Segueix)

Mallorca, un espai català de comunicació

cebramcat | 24 Juliol, 2007 17:19 | latafanera.cat facebook.com google.com

Un informe fet i tramès a entitats culturals mallorquines - que treballen en la difusió i el prestigi de la llengua catalana o que fomenten i consoliden l’espai català de comunicació -, ha estat elaborat en relació amb la trobada que aquestes han mantengut a Palma amb una representació de la Generalitat de Catalunya.

Les opinions són coincidents a l’hora de valorar-ne molt positivament aquesta casta d’iniciatives.

Respecte del text i contengut d’aquest breu informe, algunes entitats opinen que hom creu que està OK. A d’altres, un cop comentat, els pareix perfecte. N’hi ha que agraeixen la feina feta per un pencaire incansable...

Vet ací una modesta informació cultural, que té a veure amb la protecció i difusió de la llengua catalana, pròpia de l’illa de Mallorca, per part d’algunes entitats culturals mallorquines:

 (Segueix)

La Comissió de Festes de Santa Maria, a Formentera

cebramcat | 15 Juliol, 2007 20:54 | latafanera.cat facebook.com google.com

La Comissió de Festes de Santa Maria -CFSM- és l'entitat organitzadora de les festes de la Terra, que commemoren a Formentera la conquesta catalana de les Illes Pitiüses el 5 d'agost de 1235.

L'any 1989 uns joves formenterers agrupats en l'anomenat Col·lectiu Bassetja decideixen recuperar aquesta festivitat i aprofitar la diada del 5 d'agost com a estendard de lluita per la cultura, el medi ambient, la identitat, la llengua i d'altres aspectes socials que afecten l'illa de Formentera.

 (Segueix)

El Casal Català de Menorca

cebramcat | 15 Juliol, 2007 10:50 | latafanera.cat facebook.com google.com

El Casal Català de Menorca continua mostrant-se ben actiu, com des de fa dècades, en l'organització d'activitats encaminades a refermar els llaços culturals i d'amistat entre persones i entitats d'arreu dels Països Catalans.

 (Segueix)

Traductor . gencat . net

cebramcat | 06 Juliol, 2007 20:46 | latafanera.cat facebook.com google.com

He d'agrair a Benjamí Villoslada que m'hagi fet conèixer una eina tan bona com aquesta.

Em permet de fer arribar a gent que no parla ni escriu en català allò que jo escric sempre i només en català.

Aquest servei públic, gratuït, de la Generalitat de Catalunya, amb el temps, es pot convertir en un dels millors instruments en la difusió del català que, d'aquesta manera, es va escampant arreu del món, traduït a altres llengües.

Me n'ha parlat Jaume Lafont, qui m'ha passat les instruccions precises que em permeten d'anar muntant blogs com aquest, traduïble a l'espanyol, l'anglès i el francès.

Tant de bo que aquesta pràctica tan bona es vagi estenent pertot arreu i esdevengui costum habitual entre el major nombre de blogaires catalans possible.

I, si a les Illes Balears i Pitiüses arribam a tenir-ne el major nombre, arreu dels Països Catalans, encara molt millor!

Cecili Buele i Ramis
Mallorca

Traduccions:
- Español
- English
- Français

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb