promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Bartomeu Mestre “Balutxo”: Això és Alabama! (i XV)

cebramcat | 25 Octubre, 2007 21:23 | latafanera.cat facebook.com google.com

Amb aquestes dues darrers reflexions, seguides d'un epíleg, Bartomeu Mestre i Sureda “Balutxo” fa la cloenda d'aquesta sèrie'a de reflexions que ha anat fent públiques, amb la finalitat de desemmascar l'enganyosa i fal·laç defensa de la llengua catalana que s'afanyen a escampar des de les balconades del poder espanyol, quan, en realitat, allò que impulsen, sobretot, és l'arraconament i la desaparició definitiva d'una de les llengües més antigues d'Europa, una de les llengües més parlades a Europa, una de les llengües més emprades a la xarxa d'internet...

 (Segueix)

La Comissió Europea estrena web oficial en català

cebramcat | 25 Octubre, 2007 16:02 | latafanera.cat facebook.com google.com

El bon company de lluites patriotes, favorables a la consolidació d'un Països Catalans reconeguts dins la nova Europa dels pobles i les nacions que la conformen, Martí Gené i Ramis, informa que aquest migdia s'ha presentat la primera web oficial de la Unió Europea en català.

 (Segueix)

Bartomeu Mestre “Balutxo”: Això és Alabama (XIV)

cebramcat | 24 Octubre, 2007 17:34 | latafanera.cat facebook.com google.com

Els dos darrers lliuraments de la reflexió encetada i mantenguda pel bon company de lluites independentistes catalanes, Bartomeu Mestre i Sureda “Balutxo”, els 14è i 15è, ja han sortit publicats al Diari de Balears, fa alguns dies.

Un cop haver convengut amb el Dtor. del Diari de Balears, Miquel Serra, d'enllestir el final i com que, tot sigui dit, s'ha fet palesa la raó neuràlgica dels escrits (desemmascarar la conducta hipòcrita de la Delegació del Govern espanyol, amb tot l'aparell de l'estat que representa), no han aparegut en premsa els lliuraments XI (que recull la devuitena i la denovena reflexió), XII (vintena i vint-i-unena reflexió) i XIII (vint-i-dosena, vint-i-tresena i vint-i-quatrena reflexió).

Això no obstant, com que consta a l'autor que, gràcies a aqueixa tasca de divulgació d'aquest blog hi ha gent que les ha llegit (o les podrà llegir en el futur) en aqueixes pàgines, hi adjunta tot el material.... És a dir, també aquestes tres darreres cartes que no s'han publicat al Diari de Balears...

En agrair la gentilesa d'haver-li fet d'altaveu, desitja Salut i coratge (que encara són temps de resistència!)

 (Segueix)

Bartomeu Mestre “Balutxo”: Això és Alabama (XIII)

cebramcat | 23 Octubre, 2007 08:53 | latafanera.cat facebook.com google.com

Els 10 primers articles d'aquesta sèrie han estat publicats successivament al Diari de Balears. Amb aquest que fa tretzè, Bartomeu Mestre i Sureda “Balutxo” continua publicant-ne d'inèdits, amb els quals escampa la seva:

Vint-i-dosena reflexió:
Espanya sap que no som espanyols!

 (Segueix)

Bartomeu Mestre "Balutxo": Això és Alabama (XII)

cebramcat | 22 Octubre, 2007 08:27 | latafanera.cat facebook.com google.com

A diferència dels 10 primers articles, que han estat publicats successivament al Diari de Balears, amb aquest que fa dotzè se'n continua una sèrie d'inèdits, amb els quals Bartomeu Mestre i Sureda “Balutxo” continua fent pública la seva:

 (Segueix)

Bartomeu Mestre "Balutxo": Això és Alabama (XI)

cebramcat | 19 Octubre, 2007 11:03 | latafanera.cat facebook.com google.com

A diferència de la desena d'articles anteriors, que han estat publicats successivament al Diari de Balears, amb aquest que fa onzè se n'inicia una sèrie d'inèdits amb els quals Bartomeu Mestre i Sureda “Balutxo” continua fent pública la seva

Devuitena reflexió:
La llengua és el darrer vestigi d'una identitat.

 (Segueix)

Llibre de comentaris als Dietaris de Guillem Simó Roca

cebramcat | 19 Octubre, 2007 09:08 | latafanera.cat facebook.com google.com

Aquest escrit que hi envia Josep-Lluís Carod-Rovira, llegit per Carme Vidal, la vídua de Guillem Simó Roca, inicia la presentació pública del llibre ”Contra tots els mals. Recepció de l'obra de Guillem Simó”, en un acte que es fa a la Llibreria Literanta de Palma, dijous dia 18 d'octubre de 2007:

“En aquesta part del món” és un llibre ben diferent a tots els altres començant ja pel títol, perquè el seu autor era així: diferent a tots els altres.
No vaig conèixer, ni tractar, ni parlar mai amb Guillem Simó. En tenia tan sols la referència positiva, d’anys enrere, a partir d’un treball sobre l’Estatut d’Autonomia de 1931 a les Balears, dut a terme amb l’Isidor Marí.
Llegint aquest llibre ja es veu, amb claredat, que l’autor era un personatge polièdric, de múltiples dimensions, segurament no totes elles harmonitzades amb placidesa.
Em diuen que “En aquesta part del món” és un llibre polèmic en el qual s’expliquen fílies i fòbies davant alguns personatges locals. Ho desconec i me’n mantinc totalment al marge.
Sí que vull dir, però que el llibre és, per un amant de la lectura, d’un interès enorme. Sovint sembla més l’obra d’un filòsof de la vida que no pas d’un historiador o d’un poeta.
Fet amb frases curtes, talment sentències definitives, que podran ser utilitzades com a possibles citacions, el llibre té un estranya capacitat de seducció.
S'hi nota la mà d’una persona culta, apassionada pel seu país i la seva llengua, i inconformista davant la societat que l’envolta. És una opció personal que mereix respecte i atenció.”

Josep-Lluís Carod-Rovira

 (Segueix)

L'obra literària de Guillem Simó Roca contra tots els mals (3)

cebramcat | 16 Octubre, 2007 11:01 | latafanera.cat facebook.com google.com

Un cop fetes dues presentacions dels Dietaris “En aquesta part del món”, una a Palma -a la Llibreria Literanta, el 22 de juny de 2005-, i l'altra a Barcelona -a l'Espai Mallorca, el 4 d'octubre de 2005-, el llibre parit durant tres dècades per Guillem Simó inicia un llarg trajecte que, hores d'ara, ja no té aturall.

És el que es destria clarament en aquest altre llibre que presentarem dijous, dia 18 d'octubre de 2007, a les 20:00 hores, a la Llibreria Literanta, del carrer del Call, de Palma: “Contra tots els mals. Recepció de l'obra de Guillem Simó”.

 (Segueix)

Bartomeu Mestre "Balutxo": Això és Alabama (X)

cebramcat | 13 Octubre, 2007 21:30 | latafanera.cat facebook.com google.com

Amb aquesta desena tramesa, amb la qual aconsegueix que les cartes que precedeixen la que publica avui, 13 d'octubre de 2007, Diari de Balears hi hagin aparegut els dies 9, 11, 16, 19, 23, 26, 29 de setembre i 2 i 7 d’octubre, Bartomeu Mestre i Sureda “Balutxo” fa pública una altra refelxió seva:

 (Segueix)

L'obra literària de Guillem Simó Roca contra tots els mals (2)

cebramcat | 13 Octubre, 2007 09:54 | latafanera.cat facebook.com google.com

Em complau ben molt de convidar tothom que hi estigui interessat a la presentació d'un llibre que consider molt valuós.

Es tracta del recull que conforma el llibre ”Contra tots els mals. Recepció de l'obra de Guillem Simó”.

En faig la presentació pública dijous, 18 d'octubre de 2007, a les 20:00 hores, a la llibreria Literanta (C/ del Call, de Palma).

Aquest llibre, amb 150 pàgines, gira entorn de la sorprenent i gegantina repercussió que té l'obra pòstuma de Guillem Simó Roca (Palma, 20-01-1945 / Palma, 12-09-2004) als diversos i nombrosos àmbits de la crítica literària catalana.

Hi apareix publicat bona part d'allò que s'ha escrit arreu dels Països Catalans sobre el llibre de Guillem Simó, publicat a Pollença per El Gall Editor l'any 2005 amb el títol “En aquesta part del món. Dietaris 1974-2003”.

 (Segueix)

Bartomeu Mestre "Balutxo": Això és Alabama (IX)

cebramcat | 07 Octubre, 2007 10:11 | latafanera.cat facebook.com google.com

Bartomeu Mestre i Sureda “Balutxo” ja va per la quinzena de les reflexions que va publicant al Diari de Balears des de fa unes setmanes.

En aquest cas, fa referència al fet que els estatuts d'autonomia no poden resoldre mai el conflicte polític existent entre els Països Catalans i l'Estat espanyol des de fa segles. Calen noves iniciatives polítiques, institucionals i cíviques.

 (Segueix)

Homenatge a Toni Roig d'Al-Mayurqa, avui al Canal 33

cebramcat | 05 Octubre, 2007 22:06 | latafanera.cat facebook.com google.com

Avui vespre, al Canal 33, l'equip del programa Rodasons ofereix un programa especial en homenatge a la figura de Toni Roig d'Al-Mayurqa.

Ferran Riera, director del Rodasons, vol sumar-se d'aquesta manera a les nombroses mostres de dol que provoca la desaparició d'aquest gran artista mallorquí.

Com a persona, com a músic i com a lluitador infatigable per la dignitat de la nostra cultura i per la recuperació dels Països Catalans, es mereix això i més.

El programa s'emet pel Canal 33 avui, dissabte, 6 d'octubre, a les 21 h,

 (Segueix)

Tomeu Mestre “Balutxo”: Això és Alabama! (VIII)

cebramcat | 02 Octubre, 2007 21:12 | latafanera.cat facebook.com google.com

Amb una tongada d'escrits seguits, publicats al Diari de Balears els passats dies 9, 11, 16, 19, 23 i 26 de setembre, el felanitxer Bartomeu Mestre i Sureda “Balutxo”, continua oferint les seves reflexions relacionades amb la realitat lingüística i nacional que pateixen els Països Catalans, hores d'ara, després de dècades de romandre subjectes a una Constitució espanyola que no es pot dir que hagi estat ben parida:

Catorzena reflexió:
Espanya incompleix la seva Constitució!

 (Segueix)

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb