promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Ramon Llull (2): cultura i ciència als Països Catalans

cebramcat | 07 Novembre, 2007 23:35 | latafanera.cat facebook.com google.com

S'ho paga assistir tot el matí de dijous, 8 de novembre, al campus de la Universitat de les Illes Balears, i prendre part en els actes programats:

  • Inauguració de l’exposició «L’Institut d’Estudis Catalans, 1907-2007. Un segle de cultura i ciència als Països Catalans»
  • Plantada de l’alzina en memòria de Badia i Margarit als jardins del campus
  • Investidura de doctor honoris causa a Badia i Margarit


Estàtua de Ramon Llull, presidint
el claustre del Col·legi La Sapiència, a Palma

A punt de celebrar-se a Palma la festa del beat Ramon Llull, cal fer esment de la dedicació i aprofundiment del Dr. Antoni M. Badia i Margarit en el pensament i en la visió del món del mallorquí Ramon Llull, en la seva rica i matisada bibliografia com a peça indispensable per a conèixer les matisades construccions mentals de l'original pensador mallorquí, i en les seves sempre valuoses aportacions a través de tantes i tan riquíssimes ponències.

No és per casualitat que la vinculació de Badia i Margarit amb Mallorca ve de lluny...

En el record, la seva participació entusiasta en els cursos de llengua catalana que s'encarregava d'impartir al col·legi franciscà de La Porciúncula, a la dècada dels anys 60 i 70, la gent que, conduïda per Francesc de B. Moll eren l'ànima de l'Obra Cultural Balear d'aleshores...

D'altres fotos relacionades amb Ramon Llull

Ramon Llull (1): una festa mallorquina, civil i eclesiàstica

cebramcat | 07 Novembre, 2007 18:02 | latafanera.cat facebook.com google.com

Dia 27 de novembre és la festa del beat Ramon Llull en el calendari litúrgic diocesà de Mallorca. Una festa que s’acostuma a celebrar a la basílica de Sant Francesc, a Palma, vora el sepulcre on se’n guarden les despulles.

Una festa que, organitzada per institucions eclesiàstiques i civils de Mallorca, constitueix la gran memòria anual de l’illa a l’anomenat beat Ramon Llull.


Làpida col·locada a la plaça Major de Ciutat,
en record del lloc on va nàixer Ramon Llull

 (Segueix)
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb