promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

FSCat 2008, Fòrum Social dels Països Catalans (03)

cebramcat | 18 Gener, 2008 10:38 | latafanera.cat facebook.com google.com

Fent passes amb entitats i col·lectius que promouen i impulsen el Fòrum Social Mundial -celebrat per primera vegada el 25-30 de gener de 2001 a la ciutat brasilera de Porto Alegre-, enguany, milers de persones d'arreu dels Països Catalans s'hi sumen, amb actes que culminen dissabte, 26 de gener de 2008, Dia de Mobilització i Acció Global arreu del Planeta Terra.

 (Segueix)

Ple suport de les Illes a la recepció de TV3 al País Valencià

cebramcat | 15 Gener, 2008 17:24 | latafanera.cat facebook.com google.com

S'ha encetat una campanya cívica de grans dimensions, orientada a impedir que la ciutadania del País Valencià vegi vulnerats els seus drets a la pluralitat informativa i a la normalització de la llengua catalana arreu del territori

Hom pretén d'aconseguir un objectiu tan elemental com és ara garantir la continuïtat de TV3 al País Valencià.


Representants de PSM, ACPV, STEI-i, EUIB, OCB, Esquerra i GOB
presents a l'acte organitzat a Palma, al casal de Can Alcover,
donant suport a la recepció de TV3 al País Valencià

 (Segueix)

Engrescadora gallega, lluitadora filòloga catalana, a Mallorca

cebramcat | 13 Gener, 2008 11:06 | latafanera.cat facebook.com google.com

A qui segueixi una mica de prop la trajectòria personal i professional d'aquesta filòloga catalana procedent de Pontevedra i resident a Mallorca, no li ha de resultar gens ni mica estrany res d'allò que surt publicat avui mateix, amb tots els ets i uts, al Diari de Balears.

 (Segueix)

El Concili Vaticà II: primers textos traduïts al català (1)

cebramcat | 11 Gener, 2008 23:29 | latafanera.cat facebook.com google.com

El 25 de gener de l’any que ve farà exactament cinquanta anys que el papa Joan XXIII, amb emoció profunda, anunciava al món catòlic el seu propòsit de convocar la celebració d’un Concili. Ho feia a l’interior de la basílica romana de Sant Pau Extramurs.

El seu successor, el papa Pau VI, seguint el mateix camí i la mateixa orientació, porta el Concili Vaticà II al seu termini, amb una cerimònia solemne de cloenda que es fa a l’aire lliure, a la plaça de Sant Pere, el 8 de desembre de 1965.

Des de Mallorca estant, pot resultar profitós girar-hi una ullada i veure’n alguns aspectes que poden valorar-se com a força enriquidors, hores d’ara.

 (Segueix)

L'Institut Ramon Llull (1): el primer organisme estable entre dos governs de parla catalana

cebramcat | 09 Gener, 2008 23:30 | latafanera.cat facebook.com google.com

En aquestes darreres mesades, ha reviscolat a Mallorca -i en altres indrets dels Països Catalans- la idea de recompondre, refundar o recrear l'Institut Ramon Llull, una de les iniciatives duites a terme amb motiu de l’entrada del Pacte de Progrés al Govern de les Illes Balears, l’any 1999, i que aconsegueix de promoure una col•laboració intensa entre aquest i el Govern de la Generalitat de Catalunya.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb