promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Això és un estat, Espanya!

cebramcat | 28 Febrer, 2008 11:21 | latafanera.cat facebook.com google.com

Quan llegesc les informacions relacionades amb el maltractament que infligeixen no pocs agents de l'autoritat estatal a la llengua pròpia d'aquestes illes nostres, la llengua catalana que la ciutadania té tot el dret d'emprar-hi, aleshores m'adon una vegada més que, efectivament, això és un estat, Espanya!

La resta, són historietes i contes d'anar per casa, de per fer riure!

 (Segueix)

Eduard Coll i la seva mare, jutjats per parlar en català

cebramcat | 27 Febrer, 2008 12:23 | latafanera.cat facebook.com google.com

Diari de Balears informa que jutgen a Maó Eduard Coll i la seva mare per haver parlat en català a la comissaria de la Policia Nacional de Maó. Sel’s acusa de «desobediència a l’autoritat».

Eduard, que anava amb quatre joves de Ferreries, va ser identificat en un control de la Policia a l’Esplanada de Maó un dissabte dematí. El jove demanà als policies, parlant en català, que s’indentificassin. Al cap de dos dies va anar a la comissaria amb la seva mare per demanar que els agents s’identificassin. Segons el jove, allà li varen exigir que parlàs l’espanyol, però ell s’hi va negar. Ara mare i fill seran jutjats per desobediència a l’autoritat. S’espera una concentració al jutjat en solidariat amb Eduard Coll.

Presència
Per cert que el conseller d’Interior del Consell, Joan Lladó i el fins ara diputat d’ERC Joan Tardà seran presents al judici d’Eduard Coll amb solidaritat amb ell. De la defensa s’ha fet càrrec el misser d’Inca Josep de Luis, també defensor de Jaume Sastre.

Amb això, s'engreixa la llarga llista de vint-i-dos casos enregistrats de persones concretes, amb nom i llinatges, que s'han vist sotmeses a haver de comprovar en carn pròpia que la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, hi és ben maltractada, massa sovint per part d'aquella gent que, per llei, està més obligada que ningú a respectar-la.

Portaveus dels mallorquins en castellà?

cebramcat | 19 Febrer, 2008 20:37 | latafanera.cat facebook.com google.com

Del bon company i bon amic Mariano Moragues -qui s'ha passat més de 30 anys seguits al Perú i ara torna a residir a Mallorca, a la vila d'Artà- arriba aquest escrit que queda reproduït tot seguit en aquest blog:

"No publicaren la carta anterior que vos vaig enviar; veurem què fan amb aquesta. Altre pic vos dic que s'admeten comentaris. Fins a la pròxima, perquè m'ha pegat escriguera..."

Mariano Moragues, presentant un dels seus llibres al Centre de Cultura de sa Nostra
Foto: Picalsud

 (Segueix)

Àngels Estévez: Rebaixes, rebajas, sales, soldes, liquidaçao, svendita, Rabatt, koopjes, alennus...

cebramcat | 10 Febrer, 2008 21:57 | latafanera.cat facebook.com google.com

El proppassat dia 13 de gener feia referència a l’ “engrescadora gallega, lluitadora filòloga catalana, a Mallorca”, Àngels Estévez, de qui publicava un escrit –segons sembla una mica mutilat-

Li he d’agrair que me l’hagi volgut passar íntegre, per poder reproduir-lo sencer en aquest blog, així com va sortir de les seves mans.

 (Segueix)

Berba vera, sal i pebre

cebramcat | 10 Febrer, 2008 17:25 | latafanera.cat facebook.com google.com

El bon amic i company de lluites de tota casta, l'artanenc Mariano Moragues i Ribas de Pina, qui, tot i haver-se passat més de trenta anys seguits al Perú, encara ara conserva ben arrelat dins la seva còrpora unes amors intenses a la nostra llengua, la llengua dels nostres avantpassats, la llengua catalana empeltada a Mallorca des de fa prop de vuit-cents anys , em comunica que ha tramès als mitjans de comunicació local aquest escrit que, amb molt de gust, m'afany a fer públic en aquest blog:


Mariano Moragues signant exemplars del seu darrer llibre
'La veu de les arrels', editat a Mallorca íntegrament en català

Foto: Picalsud

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb