promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Xirinacs, Carod-Rovira i la independència dels Països Catalans

cebramcat | 29 Març, 2008 17:58 | latafanera.cat facebook.com google.com

A l’Informatiu que difon Església Plural entre prop de 9.000 persones interessades arreu dels Països Catalans, es fa a saber que l’església de base ret homenatge a Lluís Maria Xirinacs.

L’11 d’agost de 2007 esdevé el dia assenyalat perquè aquest lluitador català infatigable, prengui la decisió d’anar-se’n d’aquest món i partir cap a l’altre... Fins en la mort, es mostra català independent, com ho recorda aquells dies un col•lega mallorquí.

Fa pocs dies, cristianes i cristians de base del Principat de Catalunya conviden a retre homenatge a l’home profundament espiritual, radicalment cristià i toçudament esperançat que fou Lluís Maria de Jesús Xirinacs, amb un acte que organitzen dissabte dia 12 d’abril a la seu de l’Orfeó Gracienc de Barcelona.

 (Segueix)

Cassià M. Just, abat defensor de drets de persones i de pobles

cebramcat | 13 Març, 2008 16:35 | latafanera.cat facebook.com google.com

“Fa molt més renou un sol arbre que cau, que la remor de tot un bosc que va creixent".

Amb aquest refrany oriental, esmentat per l’abat de Montserrat Cassià M. Just en entrevista a TV3, es veu ben a les clares la visió que té del món aquest patriota català extraordinari.

Contràriament a allò que propugna una bona part de la cultura occidental –que s'afanya a incidir més intensament en els aspectes negatius de l’existència humana que no en els positius- l’exabat montserratí acostuma a mostrar-se sempre com a home de gran bondat natural, obert a la realitat humana, amb una gran capacitat d’escoltar l’altre, sempre delitós d’impulsar el diàleg entre sectors enfrontats, siguin quins en siguin els motius i les circumstàncies.


L’abat emèrit de Montserrat, Cassià Maria Just, en una fotografia de 1971.
Foto : Abadia de Montserrat

L'exabat de Montserrat entre el 1966 i el 1989, Cassià Maria Just, mor al monestir montserratí, víctima del càncer, a l’edat de 81 anys.

Ens deixa ben marcat un camí, amb moltes fites que ens ajuden a defensar aferrissadament els drets de les persones i dels pobles.

Gràcies, abat, per les lliçons magistrals rebudes, també, entre les quatre parets del monestir, a la dècada dels anys 60!

Cecili Buele i Ramis
Mallorca, març 2008

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb