promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Mn. Antoni M. Alcover tenia les fites clares

cebramcat | 28 Maig, 2008 19:52 | latafanera.cat facebook.com google.com

Així ho fa públic a la revista Bellpuig un d'aquells mallorquins que s'ha passat més de trenta anys seguits fora de Mallorca -al Perú-, i que, així i tot, continua mantenint ben viu l'amor a la llengua catalana, l'única llengua pròpia de Mallorca.

"Encara queden capverjos que defensen que el català, el valencià i el mallorquí són llengües diferents, malgrat els contundents arguments de la filologia científica i la història que demostren la indiscutible unitat de la llengua catalana.

Seria bo que es tengués prou sentit comú i es fes cas dels qui saben, i no precisament de Carlos Delgado i companyia, que no tenen un pèl de científics; més bé són polítics oportunistes i mercenaris de l’imperialisme lingüístic castellà i espanyolista.

“Que no ens venguin a pintar Sant Cristòfol nan, allà on saben que era un gegant”.

 (Segueix)

Quin Fòrum de la Ciutadania -FCAPSP- és aquest!

cebramcat | 15 Maig, 2008 22:21 | latafanera.cat facebook.com google.com

Fa pocs dies vaig rebre una telefonada a ca meva. Qualcú, en català perfecte, se m'identificava en nom de la Direcció General de Qualitat dels Serveis, adscrita a la Conselleria de Presidència del Govern de les Illes Balears.

No sé d'on dimonis havien extret les meves dades personals ni el meu número de telèfon. Hores d'ara l'ignor per complet. El que sí sé ben cert és que se'm demanava de participar en un “Fòrum de la Ciutadania per a l'Avaluació de les Polítiques i Serveis Públiques (FCAPSP)”.

 (Segueix)

Concentració a Cort: per més respecte cívic a la dissidència

cebramcat | 09 Maig, 2008 10:58 | latafanera.cat facebook.com google.com

Dissabte, dia 10 de maig de 2008, desenes de persones -majoritàriament joves- es concentren a la plaça de Cort, a Palma, com es fa el mateix dia i a la mateixa hora en molts indrets dels Països Catalans.

Comparteixen la mateixa finalitat: protestar cívicament contra l'empresonament recent del jove terrassenc, de nom Frankie


Concentració de gent jove a la plaça de Cort, a Palma, en defensa de Franki

Dilluns, dia 28 d'abril de 2008, a primera hora del matí, quan el jove terrassenc Francesc Argemí sortia de casa per anar a la feina, una patrulla dels Mossos d'Esquadra vestida de paisà el va detenir i, després de portar-lo a la Presó Model de Barcelona, va ser traslladat a la de Can Brians.

Sense cap notificació ordinària prèvia, la detenció efectuada pels Mossos d'Esquadra en la persona del jove de Terrassa, Francesc Argemí, conegut com a Franki, empresonat per despenjar una bandera espanyola, ha mobilitzat amplis sectors d'arreu dels Països Catalans. També a Mallorca.

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb