promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Ja n'hi ha prou, de tanta censura a la tele!

cebramcat | 21 Febrer, 2009 09:44 | latafanera.cat facebook.com google.com

El bon company català de lluites patriòtiques republicanes, el felanitxer Tomeu Mestre "Balutxo", em fa arribar un escrit que consider que es mereix de ser difós i, sobretot, de ser atès per part dels responsables màxims del Govern de les Illes Balears o dels partits que el conformen i li donen suport.

Es tracta d'un missatge referit a les desconnexions de TV3 que s'efectuen contínuament, burlant descaradament un dels drets elementals de la ciutadania democràtica que vol ser-ne espectadora: el coneixement de la programació!

A veure si així, diu Balutxo, s'arriba a desemmascarar d'una vegada la mà negra que ens impedeix veure TV3 i CANAL 9 a les Illes Balears i Pitiüses, fent-hi efectiu, "mañosamente", allò que no varen poder les bombes de Kaime Martorell...

Declara responsables directes solidaris i mancomunats d'aquesta malifeta el PSIB, el BLOC (PSM-EU-EV-ERC) i UM! Reclama que es depurin responsabilitats i que ens reparin la usurpació patida!

"SALUT, CORATGE I RESISTÈNCIA!

A QUI CORRESPONGUI! Això que feis, sense avís ni permís, de no deixar que determinats dies i hores puguem triar de veure TV3 (o CANAL 9) és un sabotatge virtual.

No sou qui per dictar-nos quina televisió podem veure i quina no. Sobretot quan el sabotatge es limita a les cadenes que empren la nostra llengua, amb la qual cosa profanau l'Estatut d'Autonomia vigent i, encara més, validau l'efecte de les bombes contra el repetidor d'Alfàbia.

Va costar molt tenir TV3 (ei, per subscripció popular!) com perquè ara amb un dit de dictadoret ens esclafi la Llibertat i el Dret!

És un acte de censura lingüística com cap precedent anterior.

El fet d'haver augmentat l'ús del castellorquí a IB3 no és prou motiu per anul·lar les altres cadenes catalanes. Ni els vostres predecessors varen atrevir-se a tal ignomínia.

Constatam que teniu el vist-i-plau del Govern “de progrés” (PSIB-UM-PSM-EU-EV-ERC). Aquí no necessitau enviar la guàrdia civil a tancar repetidors com a València. Aquí en teniu prou amb un botó!

El vostre govern, en Política Lingüística, fa una cosa que semblava impossible: superar els predecessors i superar, fins i tot, el govern de Camps! És una vergonya que pagareu (pagarem tots plegats) a les properes eleccions! En lloc de fer amics us creau enemics. Si és això que cercau, aquí ja en teniu un i per refer-me m'haureu de demanar disculpes públiques.

Deixau ja d’interferir i censurar! No sou ningú per decidir, en nom nostre, quina televisió volem veure en llibertat!"

Bartomeu Mestre i Sureda, Balutxo

PS.- Que trist haver de dir-vos això! NO US CAU LA CARA DE VERGONYA? TERRA
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb