promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Aaaaaaaah! Vull veure TV3, sempre que en tengui ganes!

cebramcat | 28 Març, 2009 19:45 | latafanera.cat facebook.com google.com

Ara resulta que, des de Mallorca estant, no podem veure TV3 sempre que vulguem. Una televisió pública, pagada com és clar també amb doblers nostres...

Això podíem fer-ho fins fa poc. Però d'un temps ençà hem de romandre a les ordres i capricis de qui ens obliga, fort i no et moguis, a haver de passar per l'adreçador, amb submissió total a les seves exigències.

Ai, senyors déus meus, quin calvari ens féu patir! Ni si fóssim una guarda d'ovelles, obligades a passar, tant si vols com si no vols, per la porta estreta de la pleta on pasturar tranquil·lament, sense alçurar-nos!

 (Segueix)

Deixau-nos veure la tele que vulguem!

cebramcat | 27 Març, 2009 22:50 | latafanera.cat facebook.com google.com

Com aquell qui diu, no fa ni dos dies que s'ha celebrat a Palma el III Fòrum Social de Mallorca, en defensa i recuperació dels serveis públics... públics... públics...

Divendres, dia 27 de març de 2009, em feia molta d'il·lusió, i moltes ganes, veure per TV3 “La gran pel·lícula: El cas Wells” (programada de les 22:15 a les 00:00 hores). I mira per on, justament no tenia cap gana ni una de veure per IB3 “Cinema: Firewall” (programa de les 21:50 a les 23:30 hores), coincidint en el temps...

Dues televisions públiques... dos serveis públics... en defensa i recuperació dels quals val la pena treballar insistentment i ferma des dels moviments socials d'arreu dels Països Catalans.

Idò bé, voleu pensar i creure que aquesta nit del mes de març, de l'ANY 2009! NO VAIG PODER FER-HO!

 (Segueix)

El sexe del Consell de Mallorca

cebramcat | 20 Març, 2009 11:29 | latafanera.cat facebook.com google.com

La bona amiga i companya de professió, Àngels Estévez, em passa uns escrits que no puc deixar de fer-los públics en un blog com aquest, que pretén parar una mica d'esment a dues situacions, crues i dures, que pateixen dos éssers valuosíssims d'aquest Planeta que anomenam Terra: la llengua catalana i la dona d'arreu del món!

"Ja em perdonareu el títol, em sap greu, però era l’única manera d’atreure l’atenció del lector/lectora. El sexe sempre és quelcom d’interessant i atractiu. Potser més que la corrupció política.

 (Segueix)

Un tren per ningú

cebramcat | 17 Març, 2009 18:13 | latafanera.cat facebook.com google.com

Quan encara funcionava el tramvia de Ciutat fins el Pont d’Inca, de tant en tant havia de fer una returada i girar les vies per donar pas al que venia en sentit contrari que havia de fer un arc al costat del que esperava aturat. Per anar de la Porta de Sant Antoni fins al Pont d’Inca havia de menester devers una hora bona. Idò bé, un bon dia un homo que devia frissar, pujà al tramvia per anar al Pont d’Inca, i en una de les aturades esperant el que havia de creuar-se, veient que ja feia una bona estona que no es movien i que el cobrador assegut fumava un cigarret d’Ideal, el més descansat del món, l’envestí dient: “És ben hora de partir!; vatuadell, ja duim massa temps aturats i jo fris!”. El cobrador, sense immutar-se ni poc ni gens, li respongué: “L’amo, si frissau el millor que podeu fer és anar a peu; el tramvia és per la gent que no té pressa”.

Llorencins, artanencs i gabellins, ja ho sabeu si heu d’anar a Manacor o a Ciutat, si frissau o no voleu perdre el temps, partiu en cotxe, perquè el tren que ens volen posar és per la gent que no té pressa, es un trenet de pa amb fonteta, fet a la biorxa. Bé, i maldament no tengueu pressa, vius si agafau el tren, no fos cosa que vos surti més car que prendre cotxe, si són dos els bitllets que han de sortir de la mateixa butxaca.

Pareix mentida haver de grinyolar tant per tenir un tren decent, soterrat uns 700 miserables metres per sortir de Manacor. Quina vergonya, quan per la Península, com si res, fan ponts i túnels de quilòmetres a balquena per tot arreu! Nosaltres aquí, per estalviar uns quants milions, xaparíem en dos trossos Manacor, enviant a fer vaumes el passeig del “colesterol” i la via de bicicletes, alentint la velocitat del tren, fent un tren mig figa mig raïm, que no servirà ni per covar ni per pondre ... I finalment, fent un negoci foradat, el de Na Peix Frit, perquè un tren que no sia tan ràpid com el cotxe, més barat i amb una freqüència adequada, serà un tren per ningú.

Senyors del Govern no siau tant cuques molles: posau d’una vegada els que no sonen damunt la taula i no deixeu que a Madrid vos mengin les sopes damunt el cap!!! Ens deuen un tren i molt més!

Mariano Moragues Ribas de Pina

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb