promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

TV3: la mateixa batalla dels anys vuitanta?

cebramcat | 31 Maig, 2009 18:48 | latafanera.cat facebook.com google.com

Les queixes per no poder veure TV3 a Mallorca, quan se'n tenen ganes, es van estenent més i més arreu del territori. Just suara arriba aquesta comunicació del patriota català de Felanitx Tomeu Mestre ”Balutxo”, qui manifesta:

“Entre dotzenes de correus que he rebut, en transcric un que, si és cert el que diu, convida a mobilitzar-nos d'immediat:

 (Segueix)

Atenció al "parte"!

cebramcat | 31 Maig, 2009 09:02 | latafanera.cat facebook.com google.com

Diu i escriu el patriota català de Felanitx, Tomeu Mestre "Balutxo":

Atenció al "parte":

Als informatius d'ahir vespre de CATALUNYA INFORMACIÓ varen dir que els assistents a la manifestació contra el català (la de Rosa Díaz, Alberto Rivera i el PP) era "d'unes 25.000 persones" (sense dir que era la xifra dels organitzadors). TV3 parla de "milers i milers" (fins i tot al teletex). Potser la Corporació s'ha incorporat ja sense manies a la "brunete mediática" i tenia raó Nadal Batle quan anunciava que TV3 seria la futura eina d'espanyolització? És això que cerquen? Humiliar-nos més?

Els hi podeu dir, amb absoluta seguretat de rigor, MENTIDA PODRIDA!

No tenc l'adreça de queixes de TV3 ni la de la seva Directora, Mònica Terribes, la qual passarà a la història, conjuntament amb Antoni Martorell, per haver propiciat les desconnexions que ni el PP va gosar mai a practicar.

Serà interessant veure si rectifiquen la falsa informació i procedeixen a reparar la satisfacció que mereixen la llengua, la cultura i la gent d'aquesta terra, però sobretot la veracitat i la dignitat que han de servir els professionals de la informació. No fa tant de mal l'atac de l'enemic com la desídia de l'amic.

Com que ahir casualment vaig ser espectador de finestra de la manifestació de la incultura i el racisme, subscric aquest article d'avui del DdB. És mel d'abella!

Si la cosa no requerís reparació, podríem riure un poc i cantar allò de Pere Tàpies: "eren dos mil, eren tres mil, eren cent mil a sota la figuera!"

Balutxo

Gran passat, bon present i molt futur per a la llengua catalana!

cebramcat | 23 Maig, 2009 22:17 | latafanera.cat facebook.com google.com

Sa Pobla, durant aquest cap de setmana, acull milers i milers de joves amb ganes de plantar-hi l'Acampallengua 2009...

Quaranta anys enrere, -quan era més tost minsa la gent que acostumava a sortir fora de casa i anar-se'n a plantar tendes en algun racó tranquil de la Mallorca encara silenciosa-, ni tan sols hi havien arribat tendes de campanya com les d'ara... ni noves tecnologies com les d'ara... ni onades migratòries com les d'ara... ni autoritats polítiques democràtiques com les d'ara... ni processos electorals com els d'ara...

 (Segueix)

Benvengut al club, Joan M. Chacón! En lluita pel català!

cebramcat | 22 Maig, 2009 08:07 | latafanera.cat facebook.com google.com

“M'han humiliat per xerrar la meva llengua”, manifesta Joan Miquel Chacón, un mallorquí que denuncia dues funcionàries de la Junta Electoral que el menyspreen i l'acusen de “radical” per parlar en català.

Un nou cas de discriminació lingüística.
Torna a fer-se evident la situació d'indefensió en la qual ens trobam a Mallorca, quan volem exercir el nostre dret d'expressar-nos en català, l'única llengua pròpia d'aquesta terra.

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb