promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Concert commemoratiu del 40è aniversari de l'Himne de Pau Casals

cebramcat | 22 Febrer, 2011 23:12 | latafanera.cat facebook.com google.com

Enhorabona a l'entitat mallorquina Forum Musicae que presideix Magdalena González i Crespí, per impulsar una iniciativa cultural tan singular: tornar a interpretar, a la mateixa seu de l'ONU a Nova York, l'Himne de Nacions Unides que va composar i executà -el 24 d'octubre vinent farà 40 anys- el gran mestre i músic català Pau Casals, per encàrrec del secretari general U Thant.

Quaranta anys després, hom vol repetir-ne el concert amb l'Orquestra de Joves Intèrprets i el Cor Jove dels Països Catalans, dirigits pel mestre Salvador Brotons.

La Comissió de Cultura del Congrés dels Diputats (des del minut 02:16:53), a proposta del grup parlamentari Esquerra Republicana-EU-ICV- ha aprovat per unanimitat avui matí una iniciativa parlamentària que ha d'omplir de satisfacció tota la gent que desitja commemorar un aniversari tan rellevant a l'àmbit de la música dels Països Catalans.

 (Segueix)

El mestre d'escola, Joan Sans i Mercader, ens ha eixat

cebramcat | 03 Febrer, 2011 21:32 | latafanera.cat facebook.com google.com

Acab de dir adéu a Joan Sans i Mercader.

Per a mi, i crec que per a molta més gent, “Un mestre d’escola que ensenya a jugar i a fer juguetes. Un mestre d'escola vocacional i apassionat. Un mestre d'escola que estima la feina a fer dins l'aula i amb els infants . Un mestre d'escola que deixa empremta per allà on passa.”

Com vaig tenir la sort de poder manifestar durant la presentació del seu llibre Recull de juguetes artesanals de les Illes Balears a la Casa de Cultura de sa Nostra, a Ciutat, el 19 d'abril de l'any 2000.

També em ve al cap el moment aquell en què la Fundació Maria Ferret -tan lligada al Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca- li atorga el Premi Maria Ferret 2005, que es concedeix a una persona o persones que s’hagin distingit dins el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca per la seva dedicació i entrega a l’Escoltisme i el Guiatge mallorquí.

En Joan Sans se'l tenia més que ben merescut!

M'he alegrat molt de veure que en Joan Sans i Mercader se n'ha volgut anar, d'entre nosaltres, així com havia volgut viure-hi, entre nosaltres: com qui no diu res, i diu molt; com qui no fa res, i fa moltíssim!

Trobarem a faltar el seu somriure... però el record de la vall on va viure no l'esborra la pols del camí!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb