promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Enllaçats per la paraula, llegint durant 24 hores seguides (1): a can Alcover

cebramcat | 28 Abril, 2012 23:02 | latafanera.cat facebook.com google.com

"Enllaçats per la paraula", una iniciativa promoguda pel metge mallorquí, el doctor Carles Amengual, ha rebut el suport d'entitats diverses: l'Obra Cultural Balear, STEI-i, Assemblea de Mestres i Professors en Català, Jubilats per Mallorca, etc.

 (Segueix)

Enllaçats pel català, arreu dels Països Catalans, per Sant Jordi

cebramcat | 17 Abril, 2012 16:23 | latafanera.cat facebook.com google.com

Enllaços nombrosos sobre la campanya "ENLLAÇATS PEL CATALÀ":
 1. “Enllaçats pel català” arriba a Barcelona per Sant Jordi. El sindicat STEI-i i l’Assemblea de Mestres i Professors presentaren a l’Ateneu Barcelonès la campanya a favor de la llengua que està en marxa a Mallorca
  Diari de Balears - 24-04-2012
 2. La campanya 'Enllaçats pel català' s'estén per Sant Jordi. VilaWeb s'hi adhereix i també penja el llaç per la llengua a la capçalera
  VilaWeb - 23-04-2012
 3. Enllaçats pel català arribarà a Àustria!
  Enllaçats pel català - 23-04-2012
 4. Enllaçats pel català
  Facebook - 23-04-2012
 5. IES Marratxí enllaçat pel català
  Youtube - 23-04-2012
 6. Pastís enllaçats pel català
  anardetapes - 23-04-2012
 7. Per Sant Jordi, Enllaçats per la Llengua
  De més verdes en maduren - 18-04-2012
 8. Enllaçats pel català, arreu dels Països Catalans, per Sant Jordi
  Promocat - 17-04-2012
 9. El brau d'Osborne clavat a Mallorca enllaçat pel català. La tanca publicitària de Son Munar apareix amb un llaç per la llengua penjat del coll. “A Mallorca en català” i "Madrid ens roba" són uns dels lemes pintats
  - 11-04-2012
 10. “Enllaçats pel català” ja té himne. La cançó a favor del català de l’IES Marratxí comença a córrer per la xarxa i ja apareixen noves versions
  elSingulardigital - 07-04-2012
 11. Per Sant Jordi, enllaça't per la llengua
  STEI-i intersindical - 01-04-2012
Des de Jubilats per Mallorca m'arriba aquesta nota signada per Maria Antònia Font i Magda González Crespí que consider ben valuosa: Països Catalans sencers, enllaçats pel català el proper dia 23 d'abril, festa de Sant Jordi:

 (Segueix)

Jubilats per Mallorca, gràcies per haver-nos-hi engrescat!

cebramcat | 12 Abril, 2012 09:11 | latafanera.cat facebook.com google.com

L'1 de març de 2012 s'iniciava a Mallorca una gesta heroica que ha perdurat durant 42 dies seguits, en defensa de la llengua catalana.

Al casal de Can Alcover, una entitat de gent major que arreplega Jubilats per Mallorca prenia la decisió d'iniciar una vaga de fam per la llengua, mirant de fer front, agosaradament, a les polítiques governamentals que promouen l'etnocidi cultural i lingüístic més ferest d'aquestes dècades darreres.

S'enfrontaven, així, mitjançant una eina tan pacífica com és ara una vaga de fam, a la presa de decisió del govern que presideix José Ramón Bauzá Díaz, segons la qual la Llei de normalització lingüística de l'any 1986 queda tan retocada que roman ferida de mort...

 (Segueix)

Mitja dotzena de vídeos curts, sobre l'acte reivindicatiu i de suport, per la llengua catalana, al santuari de Cura

cebramcat | 07 Abril, 2012 00:21 | latafanera.cat facebook.com google.com

Aquests dies m'he volgut dedicar a penjar a la xarxa una sèrie de vídeos breus que recullen la meva impressió particular, sobre l'acte reivindicatiu i de suport que es va fer al santuari de Cura, diumenge, 1 d'abril de 2012.

Es tracta de mitja dotzena de vídeos, on apareixen els moments i les persones més rellevants d'aquell acte, senzill i emotiu, amb el qual, tant membres de l'STEI-i com de l'Assemblea de Mestres i Professors en Català volgueren fer suport a Jubilats per Mallorca que estan duent a terme una vaga de fam, en defensa dels drets lingüístics del nostre poble.

Qui vulgui saber-ne qualque cosa més, idò, s'hi pot atansar, pitjant damunt d'aquests sis enllaços, cadascun dels qual remarca algun dels aspectes d'aquella trobada.

A la vista del comportament que estan adoptant els nostres governants, és previsible que esdevengui la primera de tota una sèrie de trobades que s'hauran d'organitzar a Mallorca, en defensa de la nostra única llengua pròpia, la llengua catalana.

 1. A Cura, acte reivindicatiu i de suport (1): Tomeu Amengual, en vaga de fam per la llengua
 2. A Cura, acte reivindicatiu i de suport (2): Manifest
 3. A Cura, acte reivindicatiu i de suport (3): crida a l a societat civil
 4. A Cura, acte reivindicatiu i de suport (4): parlaments
 5. A Cura, acte reivindicatiu i de suport (5): No ens fareu callar!
 6. A Cura, acte reivindicatiu i de suport (6): meditació per la llengua
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb