promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

De Ponent? Ni vent ni gent!

cebramcat | 22 Juny, 2006 21:57 | latafanera.cat facebook.com google.com

A la ja extensa llista de persones que han hagut de passar per un mal tràngol en mans d'agents de la policia espanyola, pel fet d'haver volgut exercir el seu dret a utilitzar el català a l'illa de Mallorca, se n'hi ha d'afegir una altra: la d'un jove professor d'Institut de secundària, que va ser detengut a la plaça d'en Coll de Palma.

Segons les informacions publicades als mitjans de comunicació, va ser traslladat a la Prefectura i, després de tres hores de declaració, sortí en llibertat amb càrrecs.

Sortosament en aquesta ocasió, s'aconseguia la mobilització d'amics seus i membres de l'Obra Cultural Balear.

Com es publicava al Diari de Balears l'endemà mateix, la notícia de la detenció va fer que una vintena de persones, entre les quals s'hi trobaven els dirigents de l'OCB, el regidor nacionalista Pere Muñoz i el misser Jaime Bueno, s'interessassin per la detenció i fessin guàrdia a les portes de la Prefectura.

S'haurà de veure, en aquesta ocasió, quina resposta es dóna des de la Delegació del Govern espanyol a les Illes Balears.
Les bones paraules ja no basten, davant d'uns fets que, a més d'esdevenir ja massa freqüents, ningú ja no pot dir que resultin gaire edificants.
I, si qui ve aquí, a Mallorca, a donar llum ens dóna fum, més val que ja no vengui a donar res.

Per qualque cosa ja deien els antics: de Ponent, ni vent ni gent!
Sobretot si és com aquesta.


La notícia, publicada al Diari de Balears
(Foto: Picalsud)

L'endemà mateix es fa públic que, en un judici ràpid, el jove professor d'Institut ha estat condemnat a pagar una multa de 6 € diaris durant un mes!

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb