promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

El cas del jove valencià Marc Peris, al Congrés dels Diputats

cebramcat | 03 Juliol, 2006 17:50 | latafanera.cat facebook.com google.com

Ací va la pregunta que s'ha fet al Congrés dels Diputats (a Madrid)…, comunica Marc Peris, el jove catalanoparlant que va ser conduït a Comisaría per uns agents de la policia que el varen detenir a la plaça d’en Coll, de Palma.

També comunica: dijous, dia 6 de juliol, aquest dijous a les 17h, concentració davant Delegació de Govern. Contra les agressions lingüístiques dels cossos policials.

Al seu missatge avança que Isaura Navarro Caselles, diputada valenciana d’EU i secretària quarta de la Mesa del Congrés dels Diputats, a l'empara de l'establit en el Reglament de la Cambra, ha presentat una Pregunta, dirigida al Govern espanyol, per a la qual sol•licita resposta escrita.

Diu que el text de la pregunta és aquest:

"El passat 21 de juny de 2006 s'ha produït a Mallorca la detenció del ciutadà Marc Peris, columnista del diari "L’Avanç" i professor d'Art en un institut de Mallorca.
L'origen de la detenció sembla ser que es deu exclusivament haver-se dirigit als agents en llengua catalana, una de les llengües cooficials reconegudes per la nostra Constitució.

A aquesta circumstància hem de sumar el deplorable tracte al que segons testimonis presents va ser sotmès aquest ciutadà per part d'alguns dels agents, en una actitud totalment indigna d'un estat democràtic de Dret on les Forces i Cossos de Seguretat tenen l'obligació de garantir la nostra seguretat i llibertat, en comptes de, per contra, sotmetre'ns a un tracte degradant i arbitrari, fent ostentació i abús de poder.
Pel que sembla, els agents de l'autoritat van fer declaracions contradictòries davant la Jutge, si bé aquesta les va mantenir per sobre de les dels testimonis, un privilegi de la Comissió de Seguretat que no ha de ser utilitzat per a atorgar-li major pes a la mentida enfront de la veritat, sinó per a protegir a la veritat.

Per tot això cal preguntar:

Quines mesures pensa adoptar el Govern davant aquesta actitud policial?
Té previst el Govern
a) Obrir una investigació interna?
b) Incoar un expedient disciplinari als agents actuants?
c) Formar als agents en el respecte a la ciutadania i el plurilingüisme?

Palau del Congrés dels Diputats
Madrid, 3 de juliol de 2006.
Isaura Navarro Casellas

Comentaris

Irene

Ens queda molt a fer

Irene | 13/07/2006, 21:30

A diferència de Giusep, tenc la sensació que cada vegada hi ha més gent amb ganes de posar-hi les mans, en la construcció d'uns uns Països Catalans més enfortits
Giusep

No hi ha res a fer!

Giusep | 13/07/2006, 00:59

Catalans, valencians i mallorquins estem condemnats a patir en silenci.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb