promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Exerceix el teu dret cívic a expressar-te en català, a Mallorca!

cebramcat | 06 Setembre, 2007 21:19 | latafanera.cat facebook.com google.com

És la invitació que fa, amb la seva actitud valenta i agosarada, Saïda Saddouki la jove marroquina que fa dos anys que arriba a Mallorca, s'enamora de la llengua catalana que n'és la pròpia i la vol usar amb total normalitat, allà on sia i davant qui sia.

Amb la Sala d'actes de CCOO plena de gent a vessar, Saïda Saddouki, la dona marroquina tillada a Palma de mora catalanista en una caserna de la Guàrdia Civil, es veu molt ben acompanyada per tota aquesta gent que li dóna suport, atenent la convocatòria feta per l'Obra Cultural Balear.

Tot i la minsa presència de representants de certes formacions polítiques que, malgrat esser a les institucions públiques mallorquines -PSOE, PP, UM, EuiA-, se les veu totalment absents de l'acte, les intervencions i les paraules pronunciades des de l'escenari esdevenen una clara mostra de rebuig contra les actituds prepotents en determinats membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, i contra les actituds negligents en els estaments jeràrquics superiors -Director General, el mallorquí Joan Mesquida o Delegat del Govern, el mallorquí Ramon Socias-.

Alhora que es converteixen en un clam a favor de la defensa dels drets lingüístics, en una societat on la llengua catalana hi és reconeguda legalment com l'única llengua pròpia.

Amb l'expressió moltes gràcies, Saïda Saddouki, per espavilar-nos!, hom vol retre homenatge personal a la dona marroquina que té la gosadia de denunciar públicament el fet d'haver estat maltractada a Palma per uns agents de la Guàrdia Civil que no li guarden el més mínim respecte, pel fet que vol emprar amb normalitat la llengua catalana, l'única llengua pròpia de l'illa de Mallorca.

D'altres n'hi ha que, sent mallorquins que han viscut més de tres dècades seguides fora de Mallorca, amants de la llengua que han mamat des de petits, senten vergonya pel fet que avui dia encara se succeeixin escenes com aquesta a la Roqueta.

Finalment, n'hi ha que volen fer públic el gest d'aquesta dona marroquina que vol parlar català a Mallorca, i ofereix un recull d'algunes de les moltíssimes referències que pot trobar a la xarxa.

El millor de tot quant s'hi afirma:

"A cada agressió lingüística que es produeixi contra la llengua catalana a Mallorca, hi succeirà una mobilització cívica contundent".


La marroquina Saïda Saddouki amb el gabellí Joan Esperitsant,
a l'acte organitzat a Palma per l'Obra Cultural Balear

Comentaris

Joan

En defensa del dret a parlar en català

Joan | 07/09/2007, 16:19

Com estava previst es celebrà el dijous dia 6 al teatre sindical de CCOO, de Ciutat el acte pels drets lingüístics dels residents a Balears. Va estar presidit pel president de l’OCB Jaume Mateu, que dissertà damunt moltes qüestions del tema. Intervingueren com a maltractats i injustament vexats, Anastasia de Manacor, pel tracta rebut a una botiga de Porto Cristo. Antoni Mestre als aeroports del Prat i Son Sant Joan, i Saïda Saddouki, a la que contemplau a la fotografia, pels Cuerpos i Fuerzas de Seguridad del Estado, aquesta per dos tricornios el capità Bartolomé i el Sr.Sarro.
Esquerra Republicana es va fer present al acte en molts dels seus militants. El diputat Joan Tardá de ERC, demanarà la compareixença del director general de la Guardia Civil a la comissió d’interior del Congrés, per una explicació dels fets i les possibles sancions.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb