promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Fòrum Social Català-2008, als Països Catalans (02)

cebramcat | 08 Setembre, 2007 22:50 | latafanera.cat facebook.com google.com

Des que a principis d'agost de 2007 es fa públic que “els altermundistes comencen a tenir els Països Catalans com a referent” -cosa que es pot comprovar claríssimament que es produeix molt més abans-, s'han pres algunes iniciatives tendents a mantenir informada la gent que hi vulgui estar interessada.


Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau,
entitat organitzadora del FSCat2008

Entre d'altres, la d'aconseguir la subscripció lliure i voluntària a una llista de distribució per enfortir-ne la coordinació.

Mitjançant el primer comunicat, es va fent públic que un ampli ventall d'associacions, entitats, ONG i col·lectius socials catalans han près l'iniciativa d'organitzar un Fòrum Social Català (FSCat) i conviden a la societat civil dels Països Catalans a participar-hi. El FSCat respon a la crida que es va fer des de l'últim Fòrum Social Mundial (Nairobi) d'organitzar activitats locals en substitució del FSM, ja que aquest no se celebrarà el 2008.

Davant d'una iniciativa impulsada, entre d'altres, per Arcadi Oliveres, president de l'entitat barcelonina Justícia i Pau, la Generalitat de Catalunya no en roman al marge i, a través de la Secretaria d'Acció Ciutadana, pertanyent al Departament de Governació i Administracions Públiques, se'n fa ressò i hi col·labora.

Si hom s'hi inscriu, s'assabenta que, de bon començament, entitats com Solidara, Solidaritat Catalana per a la Cooperació i els Drets Humans, vinculada al sindicat Intersindical-CSC, manifesta el seu interès a seguir els treballs de preparació del Fòrum Social Català-2008 i a participar-hi activament.

O que l'ACASC, Associació Ciutadana Anti-sida de Catalunya (seu a Barcelona), pionera a Catalunya i ara més transversal, amb programes a Nicaragua de salut reproductiva i capacitació d'iguals entre adolescents..., atenció directa aquí, prevenció, prova ràpida, intents continuats de potenciació dels "usuaris" en càrrecs directius... s'hi interessa. Assistent al FSMed... Tel. 605 88 93.

També pot constatar que l'ACAT (Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura) no s'han adherit al FSCat, no per falta de ganes, sinó, en concret, per falta de persones. Encaminen la informació cap a Justícia i Pau, de Barcelona.

O que Esther Vivas informa que es convoca l'Assemblea del FSCat per a dimecres, dia 5 de setembre de 2007, i que, un cop fet aquesta, en queda convocada la següent per al dimecres, 19 de setembre a les 19 hores a la seu de Justícia i Pau, C/ Rivadeneyra, 6 3r Barcelona.

L'ordre del dia s'encamina a constituir les diverses comissions de treball: la Comissió d´Extensió, la Comissió de Temàtiques i Programació, la de Comentaris i propostes, i d'altres noves comissions.

Es posa en marxar tot un projecte de Fòrum Social Català que, si aconsegueix la participació cívica desitjable arreu dels Països Catalans, pot contribuir de manera significativa a alimentar l'esperança que, així com un altre món és possible, uns altres Països Catalans també.


Carod-Rovira (vicepresident) amb Tenzin Gyatso (Dalai-Lama)
celebrant la Diada Nacional de Catalunya 2007

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb