promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allň que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'ŕmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A cŕrrec de: www.cecili.cat

L'obra literŕria de Guillem Simó Roca contra tots els mals (3)

cebramcat | 16 Octubre, 2007 11:01 | latafanera.cat facebook.com google.com

Un cop fetes dues presentacions dels Dietaris “En aquesta part del món”, una a Palma -a la Llibreria Literanta, el 22 de juny de 2005-, i l'altra a Barcelona -a l'Espai Mallorca, el 4 d'octubre de 2005-, el llibre parit durant tres dčcades per Guillem Simó inicia un llarg trajecte que, hores d'ara, ja no té aturall.

És el que es destria clarament en aquest altre llibre que presentarem dijous, dia 18 d'octubre de 2007, a les 20:00 hores, a la Llibreria Literanta, del carrer del Call, de Palma: “Contra tots els mals. Recepció de l'obra de Guillem Simó”.

A tots els racons dels Paďsos Catalans n'han sorgit comentaris a mitjans diversos.

N'hi ha de recollits al País Valenciŕ (Bonada, Alonso, Mondria, Guillamon, Alzamora); a les Illes (Rosselló, Pomar, Fiol, Pairolí, Vidal, Mesquida, Cabrera, Mir, Llop); i, sobretot al Principat (Rafart, Abrams, Cervera, Galves, Ramón, Puigdevall, Dňria, Costa-Gramunt, Sňria, Mas, Vives, Porcel, Vidal, Duarte, Manresa, Castillo, López, Sostres).

Uns autors i d'altres publiquen els comentaris en una extensa i llarga llista de mitjans de comunicació, plurals i diversos, on queden reflectides reflexions i anŕlisis que s'hi transcriuen:

“Diario de Mallorca”, “Diari de Balears”, “Avui”, “El Mundo”, “La Vanguardia”, “El País”, “ABC”, “Catalunya Cultura”, “El Temps”, “L'Eco de Sitges”, “Levante El Mercantil Valenciano”, “Presčncia”, “El Punt”, “Revista Institut d'Estudis Catalans”, “Carŕcters”, “El Mirall”, “Serra d'Or”, “Diari de Girona”, “Salvador Sostres Weblog”, etc.

Els titulars que s'hi empren no deixen de tenir aquell caire suggeridor que els caracteritza.

Com és el cas de “Dietaris escrits en aquesta part del món”, “Els dietaris de Guillem Simó”, “L'escriptura marcada”, “Mercaderia de sexe o de poder”, “Pluja de dietaris”, “Un diamant amagat”, “Contra el mal de viure”, “Ven la luz los dietarios póstumos del ensayista y poeta Guillem Simó”, “El dietari incorpora amb lletres d'or un nou autor a la literatura catalana, Guillem Simón”, “En aquesta part del món”, “Els dies d'un home abatut”, “La veritat íntima”, “Estudi d'interiors”, “Els llibres bons suren”, “Neguits i llum en hores baixes”, “L'home que mira al carrer”, “El dietari pňstum “En aquesta part del món”, que acaba de publicar El Gall Editor, ha situat l'obra del mallorquí Guillem Simó en el cŕnon de les lletres catalanes”, “Guillem Simó: conscičncia torturada”, “Els covards i els ineptes”, “Guillem Simó i roca. Evocació”, “Guillem Simó i l'arquitectura de la incertesa”, “Patinaje artístico”, “Crítics i criticastres”, “Un diamant amagat”, “Guillem Simó, joia clŕssica”, “Un llibre clŕssic de Guillem Simó”, “Guillem Simó, una sorpresa enriquidora”, “Literatura catalana”, “Els dietaris d'un home ressentit”, etc.

Si hem de parar esment a les qualificacions que reben els Dietaris d'en Guillem Simó, podem parlar de comentaris diversos.

Parlen d'un “llibre”, “dietari”, “diari”, “singular combinació”, “veu d'un home abatut”, “retrat d'un home trist”, “lectura excepcional”, “peça literŕria”, “relat autobiogrŕfic”, “recull”, “obra pňstuma”, “fenomen literari”, “biografia moral”, “autčntic fenomen”, “reflexió moral”, “obra mestra”, “autoretrat”, “narració aclaparant, “revelació inesperada”, relat minuciós”, “un dels pocs actes de resistčncia”, “un dels escrits autobiogrŕfics més insňlits i valuosos dels últims anys”...

Cal esperar i desitjar que la difusió d'aquest llibre, “Contra tots els mals: Recepció de l'obra de Guillem Simó”, contribueixi a un acostament més intens cap al pensament i als escrits d'un autor que, sens dubte, té molt a comunicar a qui s'hi vulgui atansar acuradament.

Cecili Buele i Ramis
Mallorca, octubre de 2007

D'altres referčncies a l'autor, Guillem Simó Roca:

(1). L'obra literŕria de Guillem Simó Roca contra tots els mals
(2). L'obra literŕria de Guillem Simó Roca contra tots els mals
(3). L'obra literŕria de Guillem Simó Roca contra tots els mals

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Aixň pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb