promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Ramon Llull (3): diàleg de civilitzacions, fa set segles

cebramcat | 08 Novembre, 2007 09:04 | latafanera.cat facebook.com google.com

Enguany fa 700 anys que, en una ciutat del nord d'Àfrica -pont d'unió pont entre el Magrib i Europa-, es produeixen unes disputes filosòfiques protagonitzades per Ramon Llull, cristià de Mallorca, amb altres savis, musulmans d'Algèria, amb els quals manté converses en ocasions diverses.


Quadre que mostra Ramon Llull apedregat a Bugia,
i que està exposat a la basílica de Sant Francesc, a Palma

Amb motiu d'aquest aniversari, els mitjans de comunicació informen que s'ha programat l'organització d'actes diversos, un dels quals crida poderosament l'atenció de la gent que s'hi sent encuriosida.

Es tracta del congrés que organitza la Universitat de Bugia i l'Associació GEHIMAB (Grup d'Estudis sobre la Història de les Matemàtiques a la Bugia Medieval), amb la col·laboració de l'IEMED (Institut Europeu de la Mediterrània) i l'IEB (Institut d'Estudis Baleàrics).

Hom pot veure el paper rellevant que, en aquest context i en aquesta matèria, mantenen els Països Catalans: “De la via euroafricana Barcelona-Palma-Bugia en la interculturalitat mediterrània avui”

Llegesc al Diari de Balears (8-11-2007) que les universitats de les Illes Balears i Bugia són a punt de signar un conveni marc de col·laboració que té a veure, sobretot, amb el camp de les noves tecnologies i l'àmbit històric cultural.

Hom pot comprovar que l'Aliança de civilitzacions, que qualcú propugna i assenyala, des de Madrid estant, com a iniciativa portadora de novetats el segle XXI, fa set segles que ja s'impulsa, des de Palma estant, mitjançant iniciatives engrescades pel gran pensador i filòsof mallorquí Ramon Llull

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb