promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

L'Opinió Catalana (1): VII Jornades, a Cerdanyola del Vallès

cebramcat | 11 Novembre, 2007 00:01 | latafanera.cat facebook.com google.com

El sociolingüísta eivissenc Isidor Marí està damunt fulla aquests darrers dies. Per motius diversos. Entre d'altres, pel fet que ha de tenir una participació rellevant en la celebració de les setenes jornades de L'Opinió Catalana a Cerdanyola del Vallès, a finals d'aquest mes de novembre.

Concretament, dia 30 de novembre té a càrrec seu la conferència d'obertura d'unes jornades, a la Sala de Conferències del Parc Tecnològic del Vallès.

En extensa entrevista publicada a Tribuna Catalana, el sociolingüista eivissenc explica el suggeridor títol 'El sobiranisme, la intempèrie, la casa i els mobles' que porta la seva intervenció, i n'avança algun detall:

”Intentaré parlar de la situació d'intempèrie en què es troben les aspiracions nacionals. Crec que hi ha un cert desemparament de les aspiracions nacionals, que no troben un lideratge polític clar. La ‘casa' fa referència a una proposta que hi ha de crear una casa comuna del catalanisme, proposta que respecto i que em sembla interessant, però els ‘mobles', per mi, són el més important. Sortir de la intempèrie ha de ser entrar a una casa ben moblada. O tenir diferents cases ben moblades en què, cadascuna amb el seu estil, permetin viure-hi de manera confortable. El que passa en aquests moments em recorda a un acudit en què dues persones recordaven les misèries de la guerra: un deia que, molt sovint, havia hagut de dormir a la intempèrie. L'altre ho va voler fer més gros i va dir: ‘nosaltres, ni intempèrie teníem!'. De vegades, podria ser que algú se sentís tan desemparat que no tingués ni intempèrie, i aquesta és la situació que hem de superar.”

Amb aquestes VII Jornades de l'Opinió Catalana, la presidenta de l'entitat, Muriel Casals inaugura aquesta nova etapa, parant esment als sectors emergents avui dia en la construcció nacional dels Països Catalans.

Com sempre, amb la finalitat d'afavorir la trobada de persones d'arreu dels Països Catalans, interessades i compromeses en una posada al dia del discurs catalanista; persones que, per la seva trajectòria personal o per la seva pertinença a organitzacions interessades en la mateixa problemàtica, poden contribuir a l'assoliment de l'objectiu de les jornades.

No hi ha dubte que les aportacions del sociolingüista eivissenc Isidor Marí hi són força enriquidores.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb