promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Eduard Coll i la seva mare, jutjats per parlar en català

cebramcat | 27 Febrer, 2008 12:23 | latafanera.cat facebook.com google.com

Diari de Balears informa que jutgen a Maó Eduard Coll i la seva mare per haver parlat en català a la comissaria de la Policia Nacional de Maó. Sel’s acusa de «desobediència a l’autoritat».

Eduard, que anava amb quatre joves de Ferreries, va ser identificat en un control de la Policia a l’Esplanada de Maó un dissabte dematí. El jove demanà als policies, parlant en català, que s’indentificassin. Al cap de dos dies va anar a la comissaria amb la seva mare per demanar que els agents s’identificassin. Segons el jove, allà li varen exigir que parlàs l’espanyol, però ell s’hi va negar. Ara mare i fill seran jutjats per desobediència a l’autoritat. S’espera una concentració al jutjat en solidariat amb Eduard Coll.

Presència
Per cert que el conseller d’Interior del Consell, Joan Lladó i el fins ara diputat d’ERC Joan Tardà seran presents al judici d’Eduard Coll amb solidaritat amb ell. De la defensa s’ha fet càrrec el misser d’Inca Josep de Luis, també defensor de Jaume Sastre.

Amb això, s'engreixa la llarga llista de vint-i-dos casos enregistrats de persones concretes, amb nom i llinatges, que s'han vist sotmeses a haver de comprovar en carn pròpia que la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, hi és ben maltractada, massa sovint per part d'aquella gent que, per llei, està més obligada que ningú a respectar-la.

Comentaris

CIL

el guió, a la perfecció

CIL | 01/03/2008, 09:39

Els maltractaments a la llengua catalana, per part d'agents de l'autoritat estatal, no cessen en aquestes illes malmenades.

Ni tampoc les promeses verbals de posar-hi remei, per part de la Delegació del Govern.

Ni tampoc la nul·la aplicació de mesures concretes que en corregeixin aquests mals comportaments.

Amb eufemismes ja ben passats de rosca, ens volen fer creure que sí, que se'ns respecta: quan se'ns maltracta; que sí, que se'ns té en compte, quan se'ns xucla; que sí, que se'ns protegeix, quan se'ns ataca; que sí que se'ns valora, quan se'ns fa no res...

Ens prenen per beneits, i encara hem d'agrair-ho!

Això s'ha d'acabar!
Vulguem la independència!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb