promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Què passa amb Air Berlin, que ve a sucar-nos cada dia tants milions?

cebramcat | 05 Juny, 2008 16:34 | latafanera.cat facebook.com google.com


Aquesta vinyeta, dibuixada per en Jordi Bibià, encapçala la campanya “Mallorca és nostra, NO del Reich!”, que enceta i desplega Catalunya Acció.

Es tracta d'una resposta cívica al director general d'Air Berlín, pel seu menyspreu cap als Països Catalans, en afegir-se a l'extensa llista de casos en què la llengua catalana es veu tan maltractada!

S'envia de forma automàtica i anònima, mitjançant un email adreçat a 10 alts responsables d'Air Berlin, transmetent-hi de forma contundent tota la indignació i malestar que ha provocat la seva editorial, amb la qual ridiculitza, insulta i menysprea la Nació Catalana i la Llengua Catalana.

ççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççç

Amb un titular que diu “Els nens de Mallorca ja no saben xerrar espanyol ¿?”, alhora que desitja salutacions i bon cap de setmana, el periodista sineuer Miquel Puiggròs Noguera, seguint les informacions publicades a Vilaweb, anima tothom a boicotejar Air Berlin.

I això que n'agafa molts, d'air berlin, eh! Diu.
Però a partir d'ara li veuran poc el pèl, després de veure de quin peu calcen aquests inadaptats deprimits socials, que volen mal a tot el món...


Joachim Hunold, CEO Air Berlin
"Aquest personatge hauria de ser declarat pel Govern autonòmic persona non grata i hauria de rebre un avís per part del Govern central... el seu comportament encaixa a la perfecció en la caricatura més agra que el món s'ha fet d'un cert tipus d'alemany: una caricatura que els personatges com ell impedeixen d'enterrar per a sempre". (Guillem Frontera, DBalears, 06-06-2008)

ççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççç

La cosa està en el fet que Air Berlin es reafirma en uns comentaris despectius realitzats contra la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears. El director de la companyia publica un polèmic editorial a la revista d'Air Berlín, i la companyia aèria critica el possible traspàs del Prat a la Generalitat... entre d'altres aspectes...

çççççççççççççççççççççççççççççççç

Tot seguit, m'arriba missatge del bon company de lluites catalanes, Joan Lladonet, amb un altre títol de missatge, també relacionat amb aquest assumpte: “Els neonazis d'Air Berlín imiten la Legión Cóndor”, reproduint i recollint la crida feta pel Lobby per la Independència que, a la vegada, reprodueix la informació publicada a La Vanguardia segons la qual tot comença quan la directora general de Política Lingüística, Margalida Tous, envia a Air Berlin i altres companyies aèries amb destinació a les Illes Balears, una carta que insta a utilitzar també el català en les comunicacions amb els clients.

çççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççç

Miquel Puiggròs Noguera, de Sineu (Mallorca), encara que ciutadà de l'univers per motiu de treball, és llicenciat en Ciències Biològiques (UIB) i té un màster en Gestió Mediambiental. Està fent fent la llicenciatura en Humanitats (UOC). Treballa d'assessor en temes higiènics sanitaris, encara que durant anys ha dedicat part del seu temps a la docència i un poc al periodisme local. Li encanta llegir i, especialment, escriure. Darrerament s'ha 'enganxat' a la wikipèdia en català, del qual és col·laborador (corregint actes vandàlics que tergiversen la història i la realitat en general). La política és un dels altres seus interessos. Escriu de política des d'un punt de vista illenc, sense deixar de mirar cap a l'àmbit nacional (de nació), ni universal.

çççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççç

D'altres enllaços sobre aquest mateix assumpte:

Comentaris

jo

volen ben baixos!

jo | 10/06/2008, 08:07

Ben curiós!
Certs comentaristes l'encerten de ple i denuncien aquest fet com a ofensiu per als Països Catalans.
Mentrestant, a algun membre d'alguna institució pública se'l veu fer figa davant la companyia aèria alemanya, en elogiar-ne certs aspectes que no s'hi escauen...
Volen baixos aquests tords!

Carme V.

Air Berlin

Carme V. | 09/06/2008, 22:27

El que més m'indigna de tot això és la manca de reacció de les diferents Administracions Públiques.
Com sempre aquesta colla de governants ineptes deixen la responsabilitat de defensar la llengua en mans dels particulars.
És evident que sense un estat propi no anirem enlloc, aquest estat de manlleu no ens serveix per res.
Independència!!!!!!!!

Joan M.

Re: Què passa amb Air Berlin, que ve a sucar-nos cada dia tants milions?

Joan M. | 06/06/2008, 14:32

Chapeau Air Berlin... Un que té els collons per dir-vos a sa cara lo que sou els catalanistes: Una guarda de fanàtics.

Voltros sí que ho estau, d´inadaptats... No vos entemeu de que a ses illes se xerren més de 40 llengos, que n´està ple de gent de defora, que el món és molt més ample que els vostros capets estrets.

I encara teniu sa barra de dir "nazi" an aquest homo... Voltros, que sou hereus ideològics dels nazionalisme dels anys 30!!

Jo volaré amb Air Berlin. A partir d´ara, són els meus.

jo

aires berlinesos

jo | 06/06/2008, 11:11

M’encanten aquestes interessants observacions cíniques, reproduïdes en un blog redactat en castellà, per qui es presenta com a viatgera incansable. Desitja que cap català no es digni utilitzar aquesta aerolínia: no per mostrar-se radical, sinó per donar-hi una resposta recíproca…

Apoc

aires de berlín

Apoc | 06/06/2008, 10:18

Esperemos que el discurso de este señor tenga repercusiones... checa mi teoría en mi blog a ver qué opinas. Pétons!

Àngel

Air Berlin.

Àngel | 06/06/2008, 09:27

La veritat és que aqueix senyor respon a l'estereotip dolent de l'alemany groller. Me l'afigur vestit amb l'uniforme de les SS.

Fa una cara de truja...

Jaume

Boicot a Air Berlin

Jaume | 05/06/2008, 16:54

Aquest individu li poses una capell de militar i tot uniformat i es un lloctinent de la GESTAPO. Té una cara de nazi aquest personatge que no es pot aguantar.
D'especímens d'aquesta casta ens trobarem encara molt més, així que tampoc convindria fer-li més publicitat. Persones com aquestes que fan de la incultura i analfabetisme el seu estandard i de l'odi la seva eina no les hem de tenir per res en consideració. Elles mateixes es desqualifiquen.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb