promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Projecte REMS (4)

cebramcat | 31 Juliol, 2008 17:49 | latafanera.cat facebook.com google.com

Monestir de la Real

** La idea que vull esposar es troba en un nivell, podríem dir que embrionari, per tant encara està totalment per fer la tasca d'ajudar-la a créixer i escampar-la entre la gent. L'únic que ja està provisionalment preestablert són les directrius bàsiques. Tota la resta, el de quina forma?, en quin temps? amb qui? amb quin calendari? etc. etc. ho haurem d'elaborar entre tots els interessats.

** El Projecte no és cap invent meu, sinó que s'inspira en una forma molt eficaç d'organitzar-se la població i que ja fa devers mig segle que es practica amb molt bons resultats a diferents llocs del món i amb diverses finalitats: comercials, esportives, o socials, entre d'altres. La seva denominació és feina en xarxa, multinivell, xarxa cívica,etc.

He arribat a la idea de confeccionar una aplicació social del Multinivell o Feina en Xarxa , després de la meva experiència d'haver participat juntament amb un germà meu en dues ocasions en organitzacions d'aquestes característiques, tot i que amb finalitats comercials.

El fet que actualment encara participem en una d'aquestes xarxes humanes amb interessos comercials no implica, però, de cap manera una relació amb el Projecte que present aquí.

La nostra participació en el projecte RMS i l 'altre, el comercial, són dues activitats nostres totalment independents una de l'altra, i consider molt important que d'entrada quedi molt clar que cap dels dos germans tenim cap intenció de tipus comercial en el Projecte que present.

** En aquest Projecte la cultura o la informació alliberadores hi hauran de jugar un paper bàsic. I entenc per Cultura/Informació el conjunt de manifestacions de la creativitat i de la saviesa humanes, sense exclusió de cap d'elles.

** Un altre aspecte bàsic del Projecte : optimitzar l'ús del menys comú dels sentits humans, el sentit comú .

** Consider com una important norma de feina la simplificació, o si voleu l'optimització de les tasques, de les discussions, de les planificacions i de l'organització en general.

** També haurà de ser un puntal bàsic centrar-nos en allò més prioritari, dit d'una altra forma establir prioritats, sobretot durant els inicis de la posada en marxa del Projecte.

** I també consider importantíssim: implicar prou recursos humans en el Projecte, de forma que puguem fer feina sense nirvis, ni estrès. Fugir d'aquella equivocació que sempre solem fer: una part petita del grup s'ha de responsabilitzar de massa coses, i acaba cremada.

** Tampoc ens hauríem de posar límits, ans pensar en que “entre tots ho farem tot” .

** Per entendre l'entramat de tasques que explicaré a continuació recoman una actitud oberta i positiva. Oberta per a aquelles coses o eines, que per ventura mai hem imaginat que es puguin fer servir per a activitats sociopolítiques. Positiva, per saber-nos centrar més en els aspectes bons, útils, positius de les situacions que no en els dolents o negatius.

Joan-Antoni Adrover i Mascaró

(CONTINUARÀ)

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb