promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Facebook, quina via de comunicació tan interactiva!

cebramcat | 19 Abril, 2009 19:15 | latafanera.cat facebook.com google.com

Miquel Piris Obrador és un d'aquells periodistes mallorquins, artanenc per més senyes, que, des de fa anys, desplega i escampa la seva professionalitat dins TV3, en programes diversos.

El passat Dimecres Sant vaig tenir l'oportunitat de seguir de prop un dels programes del Canal 33, on Miquel Piris tractava la temàtica relativa a la seguretat de la ciutat de Barcelona davant la possibilitat d'algun terratrèmol sobrevingut...

Vaig voler felicitar aquest gran periodista d'una gran ciutat d'un gran país... Ho vaig fer a través de Facebook...

Tot d'una vaig obtenir-n'hi la resposta. Una d'aquelles respostes formulada com a pregunta que, quan te la fan, no saps ben bé què contestar:
“Hola, Cil, tu em pots explicar per què Esquerra Illes Balears està en contra del tren a Mallorca?”

No vaig saber romandre mut i astorat, i, també tot d'una, li vaig respondre:
“Més que demanar-ne explicacions a mi, un militant llis i ras del partit, Miquel, et suggereixo que t'adrecis al mateix president d'ERC-Illes... que és qui en sap més, d'aquests assumptes...”

M'alegra veure que en Miquel Piris no solament ha volgut fer cas d'aquesta recomanació meva, sinó que fins i tot n'ha ampliat l'abast i s'ha volgut adreçar també al mateix candidat d'Esquerra al Parlament Europeu, l'Oriol Junqueras.
Més amunt, gairebé impossible!

“Hola, Joan: -hi manifesta en Piris- els que lluiten per la llibertat al teu poble no crec que siguin Alternativa al Tren... i els hi doneu suport... Li he enviat aquest mail al vostre candidat europeu i et faig extensives les preguntes que li planteig. També li he demanat a en CIL si em pot explicar què vos està passant. A veure si entre tots abocau una mica de llum per aquest canvi de postura antitren que estau tenint.”

Així que, adreçant-se al candidat al Parlament Europeu en representació d'Esquerra Republicana de Catalunya, li diu:

“Benvolgut Oriol: Què hi tens en contra del desenvolupament del transport públic a les Illes Balears? No tenim dret els illencs a estar en igualtat de condicions que la península? Els meus pares no han de poder anar a l'hospital en tren quan siguin grans? Aquí podeu fer TAVs i a Mallorca no? Saps que Mallorca és el lloc del món amb més cotxes per habitant? Que els índexs de mortalitat a la carretera quasi dupliquen els de la península? Que durant molts anys hem fet manifestacions per demanar el tren que ara tu rebutges signant a Alternativa al Tren? Que la mitjana de quilòmetres de vies a Mallorca és molt inferior al de la península i que queda encara més lluny de la mitjana europea? A Catalunya tampoc vols 33 kms més de vies? Esper que et vegi lluitant contra el transport públic també a Catalunya així com ho fas a Balears, perquè serà espectacular veure la que et cau a sobre. O tal volta aquí ho faràs diferent? Atentament, Miquel Piris”

És bo veure que hi ha professionals del periodisme als Països Catalans que s'interessen per una qüestió que té a veure amb el transport públic en tren a l'illa de Mallorca!
Tant de bo que se li faci una mica més de cas, des d'allà on cal!

Comentaris

jgarciabcn2000@hotmail.com

decepció

jgarciabcn2000@hotmail.com | 23/04/2009, 07:13

Realment no esperava aquest post de tú. Entrar en la caça de bruixes dels que no pensen com tú o no defensen els teus projectes mediàtics forma part de la manera d'entendre la política i el periodisme d'alguna gent d'aquest país però em sembla que de tú no.

Cordialment i sense ànim de començar cap discusió. No perdem la valentia i l'esperit crític que en Lluís Maria Xirinacs ens va ensenyar.

llorenç

si a un bon transport públic

llorenç | 22/04/2009, 22:07

impresionant. Has quedat retratat. Sempre t'havia cregut a més criteri i esperit crític... Potser que llegeixis abans què diu alternativa al tren. Defensar el transport públic és defensar el tren de llevant? ...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb