promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Aires nous per devers la Casa Catalana de Mallorca

cebramcat | 23 Octubre, 2005 10:08 | latafanera.cat facebook.com google.com

Alguns canvis s’estan produint a l’interior de la Casa Catalana de Mallorca, una entitat cultural creada a Palma l’any 1951.
D’aleshores ençà, d’una manera o una altra, l'entitat situada a l'avinguda Comte de Sallent, de Palma, ha tengut una incidència considerable en àmbits culturals i socials.

La premsa local es fa ressò dels canvis produïts en la direcció de la Casa Catalana de Mallorca (Diari de Balears, 23/10/2005).
S’hi fa públic que al capdavant de l’entitat, i en substitució del president Josep Planas Muntanyà –que al final opta per no presentar-se a la reelecció, després d’haver ocupat aquest càrrec i treballat per a l’agrupació durant més de dues dècades seguides- és elegida presidenta, dia 21 d’octubre de 2005, Núria Dalmau, qui fins aleshores n’ha ocupat el càrrec de secretària.
L’Assemblea general, no obstant això, decideix per unanimitat nomenar Josep Planas Muntanyà president amb caràcter honorari.

Juntament amb Núria Dalmau integren la nova Junta Directiva de la Casa Catalana de Mallorca els socis i les sòcies Gerard Borràs, Yolanda Sánchez, Concha Figuerola, Toni Redondo, Juan Ramon de la Calle, Enrique de la Calle, Manel Vidal, Francisco Ribas i Andreu Fuster.

També es fa públic que la Casa Catalana de Mallorca pot canviar de seu, ja que se li acaba el contracte de lloguer del local que té a l’avinguda Comte de Sallent, de Palma.
Per fer-ne un de nou se’ls demanen uns 3.000 euros al mes, quantitat que els seus dirigents consideren prohibitiva.

Els aires nous que corren entorn de la Casa Catalana de Mallorca col•loquen al front de la directiva una nova gent disposada a treballar-hi i fer front als nous reptes que se’ls presenten de cara al futur, amb el desig d’aprofitar al màxim l’enriquiment cultural i social que hi han anat acumulant les valuoses aportacions que s’hi han fet durant aquestes darreres dècades passades.

Els cinquanta-quatre anys que discorren entre les actuacions del seu primer president, Miquel Ginart i Terrassa, i el seu darrer president, Josep Planas i Muntanyà, han estat farcits de riques aportacions culturals i socials.

No es pot passar per alt que, gairebé coincidint en el temps, també es produeixen canvis en la consideració institucional de l’entitat, per part de la Generalitat de Catalunya.
S’haurà de veure també quin enfocament institucional hi prestarà d’ara endavant la recentment creada Conselleria d’Immigració i Cooperació del Govern de les Illes Balears.
El fet és que, si fins fa poques setmanes, el Departament de Governació i Administracions Públiques considerava la Casa Catalana de Mallorca com a comunitat catalana de l’exterior, a hores d’ara, i amb l’adscripció a la Secretaria de Coordinació Interdepartamental del Departament de la Presidència, amb el Conseller Primer com a responsable, ha començat a ser tractada com una associació cultural més, a l’interior dels Països Catalans.

Amb el desig que la nova Junta Directiva de la Casa Catalana de Mallorca obtengui els majors i millors èxits en la seva gestió, cal esperar que continuarà incidint positivament en la societat mallorquina, fins al punt que hi esdevengui capdavantera en àmbits com el cultural, el lingüístic, l’artístic o el social.

Comentaris

Cil

Re: Aires nous per devers la Casa Catalana de Mallorca

Cil | 28/09/2011, 19:48

Et suggeresc que entris dins la pàgina Casa Catalana de Mallorca al facebook facebook.com/group.php?gid=57244517384

Robert Surroca Tallaferro

Informació

Robert Surroca Tallaferro | 28/09/2011, 16:53

Estic fent un treball sobre els casals catalans de tot el mon i totes les epoques. Agrairia m'enviessiu informació del vostre: locals socials, activitats, el butlletí "La balanguera" etc.
Robert Surroca Tallaferro
Diputació, 69 sobreàtic
(08015) Barcelona
tel. 93.325.47.02

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb