promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

Molt mal d'entendre tot això!

cebramcat | 14 Novembre, 2009 17:47 | latafanera.cat facebook.com google.com

Al mitjà republicà de la Mediterrània Occidental sense subvencions ni publicitat, ANNA Notícies, llegesc avui mateix -14/11/2009- una notícia triple que se'm fa mala de pair i molt més mala d'entendre.

Si qualcú hi pot fer una mica de llum, m'ajudaria ben molt a quedar-m'hi més a ple!


(Jaume Sobrequés, imatge d'ANNA Notícies)

D'una banda, s'hi diu que el proppassat 30 d'octubre va ser defenestrat com a rector de l'UCE qui n'havia estat elegit l'any passat, Jaume Sobrequés.

D'altra banda, s'hi diu també que ja té successor. I que aquest no és cap altre que el professor de la UIB Joan Mir.
S'hi diu i manifesta que el substitueix “amb males arts” el 30 d’octubre en la reunió del Patronat, en una votació per 12 vots front a 9.

Finalment, s'hi expressa allò que manifesta Jaume Sobrequés, afiliat al PSOE; en una de les habituals reunions-sopars de l’associació d’Amics i Amigues de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent ...:

“Una conspiració amb dotze miserables vots, precedits d’amenaces, m’ha apartat perquè guanyés l’involucionisme. Ramon Gual de la Catalunya Nord, em va amenaçar de que si no era elegit el seu candidat Joan Mir, la caixa d’estalvis Sa Nostra retiraria un important crèdit”...

Paraules majors, semblen aquestes!

Si, a més a més, és cert que “un membre del Patronat i d’altres assistents al sopar, amb lligams amb el PSOE i ICV, han mostrat la seua solidaritat amb el substituït; segons les paraules d’aquests ha estat defenestrat per la seua iniciativa “d’obrir la UCE a les Universitats”, aleshores hom pot fer-se simplement una pregunta com aquesta:

Ni el Partit Socialista Obrer Espanyol, ni Iniciativa per Catalunya Verds, ni la caixa d'estalvis sa Nostra, ni la Universitat de les Illes Balears (UIB), ni la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), ni cap altre ens públic clarificador competent, no hi tenen res a dir? Res a manifestar? Res a esclarir?

Ja només faltaria que la corrupció política, imperant en certes administracions públiques dels Països Catalans, també s'hagués arribat a estendre com a taca d'oli en altres àmbits de la vida ciutadana, com són ara les universitats o les caixes d'estalvi!

Déu ens en guard!

D'altres enllaços interessants:

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb