promocat

PROMOCAT, una de tantes iniciatives cíviques sorgides a Mallorca amb la finalitat de difondre allò que s'hi fa, encaminat a la promoció i ús de la llengua catalana, no solament en l'àmbit de les institucions públiques, sinó també de les entitats i associacions que conformen la societat civil. A càrrec de: www.cecili.cat

L'Opinió Catalana (3): encalentint motors per una manifestació cívica memorable

cebramcat | 29 Novembre, 2007 23:41 | latafanera.cat facebook.com google.com

Les VII Jornades de l'Opinió Catalana que aquest cap de setmana se celebren a Cerdanyola del Vallès, i que compta, com cada any, amb una nodrida representació de gent de les Illes Balears i Pitiüses, poden marcar una fita significativa en el camí que porta progressivament cap a la construcció d'uns Països Catalans més sobirans i independents, en un termini més breu del que certa gent es pensa.

Diferents sectors que construeixen el país, cada dia, en positiu, des del camp dels mitjans de comunicació, les noves tecnologies o l'empresa, intentaran explicar i exposar els seus projectes.

Enguany les jornades comencen amb la intervenció de l'eivissenc Isidor Marí i són clausurades per l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol.

Des de l'organització de les Jornades d'aquest anys, s'ha pres la decisió encertada de retocar la programació elaborada mesos enrere, per tal que qui vulgui tengui l'oportunitat de poder assistir a la manifestació organitzada dissabte, 1 de desembre, que ha de recórrer les principals vies de la ciutat de Barcelona, amb el lema Som una nació i diem PROU! Tenim el dret de decidir sobre les nostres infraestructures.

Ocasió esplèndida de comprovar i valorar quina és l'Opinió Catalana de la ciutadania, en relació amb aquestes demandes.

L'Opinió Catalana (2): VII Jornades, a Cerdanyola del Vallès

cebramcat | 27 Novembre, 2007 21:42 | latafanera.cat facebook.com google.com

L' Opinió Catalana edita el butlletí de tardor amb la vista posada en les VII Jornades que enguany se celebren a Cerdanyola del Vallès i giren entorn dels sectors emergents.

 (Segueix)

Jove sineuer al setmanari digital El Demà

cebramcat | 26 Novembre, 2007 00:36 | latafanera.cat facebook.com google.com

El bon company de lluites informatives, el jove sineuer Miquel Puiggròs i Noguera em fa a saber que a partir d'aquesta setmana col•laborarà habitualment en un setmanari d’informació general tan enriquidor com és ara El Demà.

Com molta gent jove mallorquina sap, és un periòdic digital, d'aquests que ara s'han posat de moda, i que pretén donar una informació breu i concisa sobre el que succeeix en l’àmbit dels Països Catalans, tant des del punt de vista polític, com cultural.


El jove sineuer Miquel Puiggròs i Noguera, col•laborador habitual del setmanari digital El Demà

 (Segueix)

L'Opinió Catalana (1): VII Jornades, a Cerdanyola del Vallès

cebramcat | 11 Novembre, 2007 00:01 | latafanera.cat facebook.com google.com

El sociolingüísta eivissenc Isidor Marí està damunt fulla aquests darrers dies. Per motius diversos. Entre d'altres, pel fet que ha de tenir una participació rellevant en la celebració de les setenes jornades de L'Opinió Catalana a Cerdanyola del Vallès, a finals d'aquest mes de novembre.

Concretament, dia 30 de novembre té a càrrec seu la conferència d'obertura d'unes jornades, a la Sala de Conferències del Parc Tecnològic del Vallès.

 (Segueix)

Ramon Llull (5): home que pensa, escriu i actua, en català

cebramcat | 09 Novembre, 2007 23:39 | latafanera.cat facebook.com google.com

Recórrer les dependències del Monestir de la Real, a Palma, i més si hom té la gran sort de poder fer-ho amb el guiatge de l'il·lustre i molt il·lustrat P. Joan March, de la Congregació dels Sagrats Cors, esdevé una delícia per a les persones que mantenim una certa curiositat innata pels detalls més substanciosos de la nostra història secular, la història dels Països Catalans.


Estàtua de Ramon Llull,
que presideix el claustre del monestir de la Real

 (Segueix)

Ramon Llull (4): tot un seguit de lliçons magistrals

cebramcat | 08 Novembre, 2007 17:42 | latafanera.cat facebook.com google.com

Em complau ben molt d'haver pogut assistir avui mateix a dues lliçons magistrals impartides a la Universitat de les Illes Balears per dos professors, el Dr. Badia i el Dr. Miralles, a les classes dels quals vaig tenir l'oportunitat de ser present com a alumne, tres dècades enrere...


L'octogenari Dr. Antoni Maria Badia i Margarit, doctor honoris causa de la UIB, amb el seu padrí i ex-alumne el Dr. Joan Miralles

 (Segueix)

Ramon Llull (3): diàleg de civilitzacions, fa set segles

cebramcat | 08 Novembre, 2007 09:04 | latafanera.cat facebook.com google.com

Enguany fa 700 anys que, en una ciutat del nord d'Àfrica -pont d'unió pont entre el Magrib i Europa-, es produeixen unes disputes filosòfiques protagonitzades per Ramon Llull, cristià de Mallorca, amb altres savis, musulmans d'Algèria, amb els quals manté converses en ocasions diverses.


Quadre que mostra Ramon Llull apedregat a Bugia,
i que està exposat a la basílica de Sant Francesc, a Palma

 (Segueix)

Ramon Llull (2): cultura i ciència als Països Catalans

cebramcat | 07 Novembre, 2007 23:35 | latafanera.cat facebook.com google.com

S'ho paga assistir tot el matí de dijous, 8 de novembre, al campus de la Universitat de les Illes Balears, i prendre part en els actes programats:

  • Inauguració de l’exposició «L’Institut d’Estudis Catalans, 1907-2007. Un segle de cultura i ciència als Països Catalans»
  • Plantada de l’alzina en memòria de Badia i Margarit als jardins del campus
  • Investidura de doctor honoris causa a Badia i Margarit


Estàtua de Ramon Llull, presidint
el claustre del Col·legi La Sapiència, a Palma

A punt de celebrar-se a Palma la festa del beat Ramon Llull, cal fer esment de la dedicació i aprofundiment del Dr. Antoni M. Badia i Margarit en el pensament i en la visió del món del mallorquí Ramon Llull, en la seva rica i matisada bibliografia com a peça indispensable per a conèixer les matisades construccions mentals de l'original pensador mallorquí, i en les seves sempre valuoses aportacions a través de tantes i tan riquíssimes ponències.

No és per casualitat que la vinculació de Badia i Margarit amb Mallorca ve de lluny...

En el record, la seva participació entusiasta en els cursos de llengua catalana que s'encarregava d'impartir al col·legi franciscà de La Porciúncula, a la dècada dels anys 60 i 70, la gent que, conduïda per Francesc de B. Moll eren l'ànima de l'Obra Cultural Balear d'aleshores...

D'altres fotos relacionades amb Ramon Llull

Ramon Llull (1): una festa mallorquina, civil i eclesiàstica

cebramcat | 07 Novembre, 2007 18:02 | latafanera.cat facebook.com google.com

Dia 27 de novembre és la festa del beat Ramon Llull en el calendari litúrgic diocesà de Mallorca. Una festa que s’acostuma a celebrar a la basílica de Sant Francesc, a Palma, vora el sepulcre on se’n guarden les despulles.

Una festa que, organitzada per institucions eclesiàstiques i civils de Mallorca, constitueix la gran memòria anual de l’illa a l’anomenat beat Ramon Llull.


Làpida col·locada a la plaça Major de Ciutat,
en record del lloc on va nàixer Ramon Llull

 (Segueix)
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb